Отборът на Ливърпул постигна втора победа в груповата фаза на Лига Европа. Тимът на Юрген Клоп се наложи с 2:0 над Унион Сен Жилоа в мач от група в E на надпреварата. Попаденията за „червените” вкараха Раян Гравенберх и Диого Жота.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Първата реална голова възможност в мача дойде в 5-ата минута и тя бе в полза на Ливърпул. Мохамед Салах бе изведен очи в очи с вратаря на гостите, но ударът му бе париран от съперника и топката излезе в първи корнер. След изпълнението му „червените” не успяха да създадат нищо интересно пред белгийската врата. Няколко минути по-късно Дарвин Нунес вкара във вратата на Унион, но попадението му правилно не бе зачетено заради засада. Нападателят бе зад отбраната на белгийците при мощния удар на Гравенберх, който бе спасен от вратаря на гостите. След това топката попадна в Нунес, който вкара, но от нередовна позиция.

Очаквано Ливърпул продължи да диктува темпото и да бъде тимът, който създаваше по-добрите положения пред противниковата врата. В 17-ата минута „червените” бяха много близо до това да открият резултата чрез Дарвин Нунес. Харви Елиът изведе отлично Мохамед Салах отдясно, който с едно докосване комбинира с Нунес, който от няколко метра стреля, но не уцели вратата.

Гостите от Унион отговориха с отлична ситуация пред вратата на домакините. След центриране от свободен удар, Нилсон успя да стреля с глава, но не и да насочи добре топката във вратата на Алисон.

Минута преди края на първата част Ливърпул все пак успя да излезе напред в резултата. След изпълнение на корнер пред Алисон, футболист на гостите извърши фал в нападение. Домакините изпълниха бързо, като Алисон подаде към Трент Алекснадър-Арнолд. Капитанът на „червените” спринитра, пробягвайки почти целия терен преди да комбинира с Дарвин Нунес. Уругваецът задържа за кратко и върна към Арнолд, който стреля с десния крак по диагонала. Вратарят на Унион не бе убедителен и не успя да улови, а след това топката попадна в Гравенберх, който на празна врата се разписа с 1:0.

Още в ответната атака Унион имаше възможност да изравни, след като Алисон излезе неразчетено, но Ибрахима Конате поправи грешката му, изчиствайки в корнер.

В началото на втората част гостите опитаха да изнесат играта в по-предни позиции и започнаха да гледат по-честно към вратата на Алисон Бекер. Тимът на Унион стигна до няколко корнера, които обаче не донесоха желания резултат.

От страна на домакините Диого Жота и Гравенберх имаха добри ситуации, но така и не успяха да се възползват и да увеличат преднината на своя тим.

Доминик Собослай и Къртис Джоунс също пробваха късмета си с далечни удари, но и те нямаха късмет пред гола.

Всичко в мача бе решено продължението на срещата, когато Диого Жота вкара втори гол за „червените”.  След много добра контраатака на домакините, португалецът се пребори за топката отляво, комбинира с Диас, който обаче падна на терена и не успя да върне към своя съотборник. Това обаче направи бранител на гостите, който се опита да изчисти коженото кълбо, но го прати на пътя на Жота, който напредна и след като се пребори с бранител на Унион, стреля по диагонала за 2:0.

FT ЛИВЪРПУЛ – УНИОН 2:0

1:0 Гравенберх 44', 2:0 Жота 90'

2 кръг, Лига Европа

Стадион: „Анфийлд”, Ливърпул

Ливърпул: 1 Бекер, 3 Ендо, 5 Конате, 21 Цимикас, 66 Александър-Арнолд, 78 Куанса, 28 Гравенберх, 19 Елиът, 20 Жота, 11 Салах, 9 Нунес

Старши треньор: Юрген Клоп

Унион: 49 Морис, 5 Мак Алистър, 47 Амура, 29 Нилсон, 28 Мачида, 24 Ванхоут, 21 Кастро-Монтес, 17 Теро, 23 Пуертос, 16 Бургес, 8 Амани

Старши треньор: Александър Блесин