Най-радикалните привърженици на Рома и Лацио публикуваха декларации, в които обявиха, че смятат да бойкотират столичното дербио.

Ултрасите от двата лагера протестират срещу новите мерки за безопасност, които предвиждат разцепването на секторите, които те заемат по традиция. Решението на властите има за цел да осигури по-бърз достъп на полицията, ако се наложи намесата на органите на реда.

Представители на най-крайните фенски групировки Curva Sud (Рома) и Curva Nord (Лацио) заявиха, че ако организацията не бъде променена, те ще излязат в постоянна стачка. Феновете също така поискаха от своите клубове също да се обяват против мерките за безопасност.

„Няма как да останем безучастни, когато един клуб не се грижи за феновете си. Ще оставим трибуните празни заради абсурдните решения, които не приемаме и никога няма да приемем. Никога няма да ни отнемете достойнството да пеем напълно свободно за отбора си и да наричаме имената с истинските им имена. Никой не може да ни купи, защото ние не се продаваме“, се казва в нотата на ултрасите на Рома.