Неделното дерби на Рим между Рома и Лацио може да се окаже историческо с това, че ще бъде най-слабо посетеният двубой между кръвните врагове в цялото им съперничество.

Двубоят от първата половина на сезона също беше бойкотиран от голям брой фенове и от двете страни, които протестираха от драконовските мерки за сигурност. Тогава продажбата на 35 хиляди билета се прие като изключително слаб резултат. Сега обаче цифрата може да бъде дори по-лоша.

Вестник „Кориере дело спорт“ твърди, че на „Олимпико“ няма да има повече от 30 хиляди зрители. Дотук привържениците на „лациалите“ са закупили 3 хиляди пропуска, докато тези на Рома – около 6 хиляди.

Заряд за самия мач не мисля, тъй като той може да се окаже последният за доста важни играчи и от двете страни. Това важи както за иконата на Рома Франческо Тоти (президентът на клуба Джеймс Палота не смята да подновява договора му като играч за следващия сезон) и неговият съотборник Миралем Пянич (чийто трансфер в друг тим изглежда все по-вероятен), така и за Антонио Кандрева, Фелипе Андерсон, Лукас Билиа (всичките следени от редица европейски грандове) и ветерана Мирослав Клозе от страна на Лацио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS