Интер и Ювентус се изправят един срещу друг в голямото Дерби д’Италия! Срещата от деветия кръг на италианската Серия А стартира в 19:00 часа на стадион „Джузепе Меаца“ и на сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка. Главен съдия ще бъде Марко Гуида.

„Нерадзурите“ са втори към момента в класирането и изостават с пет точки от лидера Наполи, който вече изигра своя мач от кръга. Настоящият шампион на Италия се представя на солидно ниво и в Шампионска лига. В сряда вечер грандът от Милано можеше да допусне сериозна издънка в Турнира на богатите, ако Маркус Тюрам не бе вкарал късен победен гол във вратата на Йънг Бойс. Все пак, Интер остана един от тимовете без допуснат гол в ШЛ, редом с Манчестър Сити и Астън Вила.

Както обаче отбеляза и треньорът Симоне Индзаги, в Интер има неколцина важни играчи с травми и някой трябва да поеме по-голяма роля. Един от контузените е моторът в средата на терена Хакан Чалханоолу. Същото важи и за най-опитния бранител измежду всички в тима – Франческо Ачерби. Почти сигурно е, че и двамата ще изпуснат дербито. Контузии съпътстват още по-ротационните футболисти Тайор Буханан и Карлос Аугусто.

Интер покачва формата си в течение на футболната година. „Нерадзурите“ на Индзаги са в поредица от пет победи във всички турнири, в които участват. Най-впечатляващата жертва в тази серия определено бе Рома. „Джалоросите“ бяха надвити с 1:0 на „Олимпико“.

Ювентус, от своя страна, допусна първата си загуба през сезона преди броени дни. Щутгарт надигра тотално торинци в Шампионска лига, но го победи само с 1:0, нарушавайки перфектната му серия в най-комерсиалния евротурнир. В Серия отборът на Тиаго Мота е четвърти с 16 точки, като е с една по-малко от Интер и шест пасив от лидера Наполи. Въпреки че прави доста равенства, държи високо темпо. Брилянтната защита на Мота изглежда най-силният коз до момента. Въпросът е как ще се справи тази отбрана без Бремер, защото вече започва да личи липсата му.

Треньорът на „старата госпожа“ няма късмет с контузиите до момента, като всяка седмица се добавя нов играч към лазарета. Там са Теун Копмайнерс, споменати Бремер, Аркадиуш Милик и наскоро контузеният Дъглас Луис. Добрата новина от медицинския щаб на Юве е свързана с Николас Гонсалес. Възможно е аржентинецът да е на линия за дербито в Милано, разделящо не само Северна Италия, а целия Апенински полуостров.

През миналия сезон Интер не загуби нито един от двата двубоя срещу Ювентус, като записа равенство 1:1 в Торино и след това победа с 1:0 на „Джузепе Меаца“.


19:00 часа | ИНТЕР – ЮВЕНТУС

Серия А, девети кръг

Главен съдия: Марко Гуида, Италия

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия


Вероятни състави на двата отбора:

ИНТЕР (3-5-2): Ян Зомер – Бенжамен Павар, Стефан де Фрай, Алесандро Бастони – Матео Дармиан, Николо Барела, Хенрих Мхитарян, Пьотр Желински, Федерико Димарко – Лаутаро Мартинес, Маркус Тюрам

Старши треньор: Симоне Индзаги

ЮВЕНТУС (4-3-3): Микеле Ди Грегорио – Андреа Камбиазо, Данило, Пиер Калулу, Николо Савона - Кефрен Тюрам, Николо Фаджоли, Уестън Маккени – Кенан Йълдъз, Душан Влахович, Франсиско Консейсао

Старши треньор: Тиаго Мота