Ювентус записва най-добрия си старт в Серия А, откакто е въведена триточковата система при постигнае на победа, а Кристиано Роналдо изравни Джон Чарлс.

Всичко това се случи в съботния следобед, когато „бианконерите” победиха с 3:0 като гост Фиорентина със своята 13-а победа в 14 кръга. Единствената спънка бе равенството – 1:1, срещу Дженоа.

Ювентус е на върха в класирането в Италия с 40 точки след 14 мача, а това е най-добрият старт в даден сезон, за който и да било клуб от Серия А, откакто е въведена триточковата система през 1994-а година. Ако продължат в това темпо, торинци ще финишират кампанията си със 108 точки.

Това би задминало рекорда, поставен от Антонио Конте, когато бе начело на Ювентус през 2013/14, след като Юве записа 102 пункта.

Кристиано Роналдо пък се присъедини на върха в голмайсторската листа с 10 гола, изравнявайки стрелеца на Дженоа Кжищоф Пионтек. По-важното в случая обаче е, че Роналдо стана първият играч на „старата госпожа”, който в дебютния си сезон вкарва 10 гола в 14 срещи. За последно това е правил Джон Чарлс през 1957/58.