Ръководството на Лацио е подготвило масова чистка в съблекалнята, за да си осигури ресурси за подсилване на състава предвид участието в Шампионската лига. Римляните се канят да продадат цели 9 от играчите си.

Терньорът Сетфано Пиоли е настоял пред шефовете групата му през следващия сезон да не надвишава 25 футболисти. Това почти сигурно оставя зад борда Лорик Цана, Бруно Перейриня, Абдулай Конко, Алваро Гонзалес, Браян Переа, Винисиус Фрейтас, Едерсон, Антонио Роци и Емилиано Алфаро.

Парите, които ще набере клубът, от продажбата на горепосочените най-вероятно ще бъдат достатъчни за привличането на наистина класен играч.

Паралелно с амбициозната задача, „лациалите“ трябва да разрешат и ситуацията със своя халф Лукас Билиа. Аржентинският национал в момента се намира на кръстопът, тъй като не може да реши дали да търси трансфер в по-голям тим или да поднови договора си с римляните. По този повод предстои среща между неговия агент – Енцо Монтепаоне и спортният директор на Лацио Игли Таре.

29-годишният Билиа има контракт до лятото на 2018 година, а клубният президент Клаудио Лотито вече обяви, че е готов да го пусне само срещу 30 милиона евро.