Приятелската среща между Аржентина и Италия утре от 21,45 часа ще загуби част от блясъка си, след като големите звезди на двата отбора – Лионел Меси и Марио Балотели няма да участват заради травми.

Нападателят на Барселона вече дори се прибра в Испания, където ще продължи да лекува мускулните проблеми, които го мъчат от няколко дни. Лекарският щаб на клуба ще направи всичко по силите си, за да го вдигне на крака за старта на Ла Лига срещу Леванте в неделя. „Лионел Меси няма да участва в приятелския мач между Италия и Аржентина в Рим тази сряда. След тестове, извършени от докторите на националния отбор, бе решено Меси да се върне в Барселона и да се фокусира върху своето възстановяване“, гласи официалното изявление на „блаугранас“.

В същото време Балотели ще пропусне двубоя заради лека контузия в коляното, която получи вчера на тренировка. Той също бе пратен у дома, за да не рискува здравето си преди първия мач на Милан срещу ПСВ Айндховен от плейофа за влизане в Шампионската лига. „Той има леко подуване в коляното, което бе оперирано. Има малко течност, но няма нищо тревожно“, обясни професор Енрико Кастелачи.

За Италия това е втори проблем с контузен състезател, след като преди това селекционерът Чезаре Прандели трябваше да се лиши и от услугите на Андреа Бардзали. До този момент специалистът не извикал техни заместници.