Доста добри новини донесе лекарят на Лацио Стефано Салватори на спортно-техническия щаб. Той разкри, че поне трима от играчите в лазарета са с огромни шансове да се включат в групата за битката с Ювентус през уикенда. 

Двата тима се срещат в събота в Торино в директна битка между първия и втория в класирането. Ако "старата госпожа" стигне до успеха, ще си подпечата на практика титлата в Серия А за четвърти пореден път. 

За да останат в битката, римляните ще могат да разчитат на вратаря си Федерико Маркети, който миналата седмица счупи нос. Той претърпя операция, от която вече е напълно възстановен и ще може да бъде ползван в събота. 

Контузеният от януари насам Филип Джорджевич също е готов. Той имаше проблеми с глезена, но вече постепенно се връща към игрова практика и ако всичко е наред, ще може да запише няколко минути през укенда, ако се налага. 

По същия начин лекарите процедират и със Сантяго Джентилети, който също може да бъде ползван, макар и не за цял мач, срещу Юве. Единственият под въпрос за битката е румънският защитник Стефан Раду. Той е по пътя към възстановяването, но може би една или две тренировки няма да му достигнат, за да може да играе на пълни обороти срещу лидера.