Бившият шеф на италианския футбол Карло Тавекио заяви, че не той е взел решението Марио Балотели да не бъде викан в националния тим. Бившият президент на Италианската футболна федерация определи колоритния нападател като любимия си играч и сподели, че ветото е било дело на част от играчите в „скуадра адзура”.

Реално Супер Марио спря да получава повиквателни след фиаското за Италия на Мондиал 2014, когато отборът не успя да преодолее групите. Балотели и Антонио Касано бяха нарочени за главните виновници и докато вторият вече бе на сериозна възраст, то юношата на Интер пропусна да представлява родината си в едни от най-хубавите си години.

Вече на 27 Супер Марио получи втори шанс след назначението на Роберто Манчини за национален селекционер. Специалистът заяви провалилия се с гръм и трясък Джампиеро  Вентура, под чието ръководство Италия не успя да се класира за Мондиал 2018.

Тавекио сподели, че по негово нареждане Вентура е наблюдавал няколко пъти Балотели в клубния му Ница, но е имало пречки за връщането му в състава. „Пратих Вентура да го гледа. Той се върна и ми каза, че в отбора има някои играчи, които не го искат.”

„Марио беше моят фаворит. Бях жестоко критикуван за това, че го признах публично”, каза още Тавекио.