Звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси говори в откровено интервю пред FEF за бъдещето си, Мондиала в Русия и испанското първенство. Аржентинецът призна, че не желае да мисли за края на своята футболна кариера и се надява да завоюва още някой и друг липсващ трофей във витрината му.

Две ясни инструкции имал Меси в Севиля

"Не знам колко години ми остават на терена. Надявам се да са поне още няколко! Желанието и ентусиазмът продължават да растат с всеки изминал ден и все още има неща, които бих искал да завоювам - още трофеи, повече голове...Точно сега се чувствам много добре, но не знам кога ще сложа край на кариерата си. Може би все още ми е рано да мисля за това, а и освен това се страхувам, че този ден наистина ще дойде", споделя Меси.

“Не смятам, че в испанското първенство доминират два или три отбора. Барса и Реал Мадрид обикновено се конкурират за титлата всяка година, но Атлетико Мадрид я спечели преди няколко сезона. Всяка година има по няколко отбора, които се борят за трофея и за място, което ще им осигури участие в евротурнирите. Нивото става все по-високо”, коментира той.

Факторът Меси е определящ при визитите на Барселона в Севиля

„Бразилия, Германия и Испания очевидно са сред най-добрите отбори на световното първенство, но също така има и много други, които могат да спечелят титлата. Няма да има лесни мачове. Аржентина игра три финала в последните години – на световното в Бразилия, както и два пъти за Копа Америка. Естествено, че искаме да станем шампиони, но единственият начин, за да се случи това е, ако се борим докрай. Ще трябва да я караме стъпка по стъпка.  Надявам се, че ще изживеем хубави моменти, както в Бразилия. Надявам се на още по-щастлив финал този път”,  призна аржентинецът.

„Испания се представи отлично в квалификациите. „Ла Роха” е един от кандидатите за титлата. Нивото на играчите е невероятно. В Русия ще се борят до края. Ако на финала се изправим срещу Испания, това ще бъде един специален мач. Живея в Испания от много дълго време и познавам играчите добре. Имам много приятели в испанския национален отбор. Надявам се този финал да се случи, но все пак искам Аржентина да го спечели!”, категоричен е Меси.