Селекционерът на националния отбор на Испания Жулен Лопетеги заяви, че е крайно време случаят „Пике” да бъде официално приключен.

Припомняме, че защитникът на „Ла Роха” бе многократно освиркван на последната тренировка на тима, заради убежденията си относно референдума за независимостта на Каталуния, които непрекъснато оповестява публично.

Баскът Лопетеги защити каталунеца Пике от испанските фенове

Лопетеги бе категоричен, че от сега нататък играчите му трябва да са напълно фокусирани единственото върху предстоящата световна квалификация срещу Албания. Двубоят е в петък от 21:45 часа.

„Имаме нужда да обърнем страницата „Пике”. Време е да се фокусираме върху предстоящия ни мач. Нуждаем се от подкрепата на феновете, ако искаме силно представяне на терена. Искам да говоря само за футбол и тимът се нуждае именно от това. Топката е най-важното нещо”, каза Лопетеги.

Грозни псувни за сепаратиста Пике от испанските фенове

 „Това е отбор, който вече един път се е класирал на европейското през 2016 година. Беше трудно за нас да ги победим, когато бяхме гости. Също така напълно заслужаваха да се наложат над Италия. Те притежават много талантливи играчи, стегнати са и са много организирани”, коментира наставникът на „Ла Роха”.