Луис Рубиалес, Карлос Марчена и Карлес Пуйол са тримата кандидати за овакантения пост на маркетингов директор на Испанската футболна федерация.

Футболистите от националния отбор на Испания ще имат думата относно избора на новия директор, след като Серхио Рамос, Жерар Пике и Серхио Бускетс останаха изключително разочаровани след уволнението на Мария Хосе Кларамунт.

Рамос, Пике и Бускетс дори заплашиха, че могат да напуснат националния отбор.

Президентът на Футболната федерация на страната Хуан Луис Лареа да освободи от поста му маркетинговия директор Мария Хосе Кларамунт. Последният винаги се е ползвал с цялата подкрепа на играчите от националния отбор и Рамос директно е обявил след победата над Италия с 3:0, че той и съотборниците му са против уволнението на Кларамунт.

Седмица по-късно, преди двубоя на Ла Фурия с Лихтенщайн, президентът на Испанската футболна федерация е уведомил футболистите, че маркетинг директорът в крайна сметка ще бъде уволнен, след което Рамос, Пике и Бускетс са отвърнали, че ако това се случи, ще напуснат отбора.

В крайна сметка Кларамунт загуби работата си, а сега се очаква назначаването на неговия наследник, но футболистите от националния отбор ще имат думата. 

Рамос, Пике и Бускетс бойкотират Испания?