Една сериозна изненада в окончателния състав на Германия за Световното първенство в Русия! Звездата на Манчестър Сити Лерой Сане остана извън окончателния състав от 23-а футболисти, обявен от Йоахим Льов.

27 играчи участваха в двуседмичния подготвителен лагер, а в понеделник Льов обяви четиримата, които няма да пътуват за Русия. Това са Сане, вратарят Бернд Лено, защитникът Джонатан Та и нападателят Нилс Петерсен.

Липсата на Сане определено е най-изненадващото решение на Льов, тъй като той бе считан дори за евентуален титуляр. Другите имена на отхвърлените от състава са доста по-очаквани.

"Това бе едно много трудно решение между него и Юлиан Бранд, което се взе в полза на Бранд", обясни Льов.

Махането на Лено от състава означава, че за Русия като №1 на Германия ще пътува капитанът Мануел Нойер. Вратарят на Байерн не бе играл над половин година и участието му зависеше от възстановяването. И в контролата с Австрия обаче Нойер показа, че се намира на 100% и така си заслужи място в тима.

"Вчера късно вечерта проведох разговор с Ману. Кракът му не прави абсолютно никакви проблеми", каза селекционерът.

Ето и окончателния състав на Германия:

Вратари: Мануел Нойер, Марк-Андре тер Стеген, Кевин Трап

Защитници: Жером Боатенг, Матиас Гинтер, Йонас Хектор, Матс Хумелс, Йосуа Кимих, Марвин Платенхард, Антонио Рюдигер, Никлас Зюле

Халфове и нападатели: Юлиан Бранд, Юлиан Дракслер, Марио Гомес, Леон Горецка, Илкай Гюдноган, Сами Кедира, Тони Кроос, Томас Мюлер, Месут Йозил, Марко Ройс, Себастиан Руди, Тимо Вернер