Националният селекционер по футбол на Германия Йоаким Льов отправи поредната си критика към Манчестър Юнайтед заради отношението на клуба към Бастиан Швайнщайгер. Този път специалистът използва тънък намек, че оттеглилият се немски национал е единственият добър халф на отбора.

Още преди старта на кампанията новият мениджър Жозе Моуриньо показа недвусмислено, че няма да разчита на 32-годишния ветеран и го извади от първия отбор. Португалецът дори опита да продаде Швайни, но не сполучи в намеренията си. В крайна сметка след месеци на „студена война“ и само 4 официални мача за „червените дяволи“ през кампанията Швайнщайгер реши да премине към следващия етап от кариерата си – Мейджър Лийг Сокър и Чикаго Файър.

По време на пресконференцията си преди приятелския мач срещу Англия тази вечер, Льов не пропусна възможността да защити Швайни, като уязви останалите му конкуренти в халфовата линия на Юнайтед. „Басти ми каза, че е направил всичко, за да се върне в отбора. Той можеше да им бъде от полза“, коментира Льов.

„Гледах няколко мача на Манчестър Юнайтед, където щеше да им свърши работа да имат централен халф. Видя се нуждата от организатор, който подреди играта им.“

„Според мен е окей Басти да отиде в САЩ и да изпита нови неща. Няма проблем да приключи кариерата си в МЛС. Това е добро решение за него“, допълни специалистът.