Основната сила на отбора на Белгия е в нападението, но доброто познаване на съперниците не дава преимущество на никой преди полуфиналния сблъсък. Това заяви селекционерът на Франция Дидие Дешан на пресконференция днес.

"Да, ние ги познаваме много добре, но и те ни познават също толкова добре. И едва ли може някой да извлече преимущество от това. Белгийците имат атакуващ отбор и те показваха такъв стил през целия турнир до тук. В мача с Бразилия те показаха, че могат да играят добре и в защита, особено в края на мача. А също така, че могат да насищат много добре средата на терена, но основната заплаха, която носят, е от атаката, каза още Дешан.
Той подчерта, че целият отбор на Франция е готов за мача и в редиците им няма контузени и болни.

"Просто дадохме почивка на четирима играчи, за да бъдат свежи за утрешния мач, но контузени нямаме, заяви Дешан.
Самият той е световен шампион като играч от 1998-а година, а през 2016-а на домашното първенство отборът стигна до финал, където обаче отстъпи на Португалия. Сега има нова възможност да вдигне най-голямото отличие и като треньор.

"В момента все още принадлежа към кръга от футболисти, които са ставали Световни шампиони с краката си на терена. Когато стана такъв и като треньор, тогава ще ви кажа как се чувствам, добави етническият баск.
Иначе отборът на Франция се подготвя за всякакъв сценарий в този полуфинал.

"Видя се, че Белгия изигра страхотен мач срещу Бразилия с един специфичен план за въпросната среща. Дали ще го направят и срещу нас? Напълно е възможно. Но ние сме готови за каквото и да ни дойде насреща, заяви Дешан. Той вероятно има предвид, че Роберто Мартинес промени обичайната тактика и така изненада отбора на Бразилия. Но сега със сигурност Мартинес ще трябва да направи една промяна, тъй като десният бранител Тома Мюние е наказан.

"Готови сме да се адаптираме към каквато и да е тактическа постройка на отбора на Белгия, каза още треньорът. Смятам, че и моите играчи в главите си са готови за какъвто и да е сценарий, развой на мача, както от самото начало, така и при промяна по време на самата среща./БТА