Един от най-обичаните български футболисти в последните години Тодор Неделев се готви за силен сезон с Лудогорец. По време на подготовката на „орлите“ за поредна атака на Шампионската лига, асът хвърля и по едно око на UEFA EURO 2024. Талисманът на Ботев Пловдив със сигурност е един от идеалните гости на рубриката ни „Моите 11“.

А ето кои са най-добрите европейски футболисти според Неделев.

„На вратата слагам Икер Касияс. Според мен един от най-добрите на този пост в света. Вече не е активен футболист, но мисля че за годините, в които играеше, може би, беше най-добрият вратар“, започна Неделев за своята единайсеторка.

„За десен бек посочвам Серхио Рамос. Помня, когато беше млад в националния отбор на Испания, той се представяше доста добре“, каза Тошко.

„В центъра на защитата мисля да сложа Алесандро Неста. Първо, защото съм голям фен на Милан и второ – когато той бе част от „росонерите“ и националния отбор на Италия се представяше уникално. За всеки нападател бе много сложно да се изправя срещу него. По същите причини партньор на Неста ще кажа Паоло Малдини“, продължи с класацията си асът на Лудогорец.

„От ляво на защитата смятам да избера Ашли Коул. Той също беше един от най-добрите на тази позиция в света“, завърши със защитния вал Неделев и продължи към халфовата линия.

„Пред защитата слагам Родри. В момента това вероятно е най-добрият дефанзивен халф в света. Още двама испанци посочвам пред него. Единият от тях е Шави Ернандес. Той бе най-добрият в света за тези около 15 години, в които бяха на високо ниво в Барселона и Испания. Другият – разбира се Андрес Иниеста. Той заслужава да бъде в моята единайсеторка по същите причини“, сподели вижданията си полузащитникът на испанците. В състава има и изненада за противника.

„За дясно крило избирам Фил Фодън. Малко нестандартна позиция за него. Според обаче последните няколко години това е един от доста добри млади футболисти. Вече натрупа и солиден опит“, сподели Тодор и продължи към двете големи звезди на върха.

„По лявото крило ще сложа Кристиано Роналдо. Каквото и да кажа за него ще бъде малко. Всички знаят какво е постигнал. На върха на атака ще посоча Златан Ибрахимович. За мен един от най-добрите нападатели, които си спомням, откакто гледам футбол. С него тази единайсеторка ще бъде доста добра“, завърши единайсеторката си Неделев.