Бившият капитан на Левски Станислав Ангелов е от хората, които умело боравят с топката на терена и отлично знаят какви качества трябва да притежава един добър футболист, за да бъде номер 1. Президентът на Футболна академия Левски-Раковски се включи в рубриката „Моите 11“ и избра 11 от най-добрите европейски футболисти, с които би се представил на UEFA EURO 2024, ако имаше възможност.

Ангелов, който изиграва 39 мача и вкарва 1 гол за националния отбор на България, включи в своя дрийм тийм и играч, който не влезе в състава на своя отбор за европейското, но пък стана шампион на Англия с Манчестър Сити.

„Здравейте от стадион Раковски в София. Аз се казвам Станислав Ангелов, по-познат в спортно-футболните среди като Пелето и това са „Моите 11“. Ще започна с вратар – Донарума. Много го харесвам. Сериозен. Авторитетен. Истинска подкрепа на защитата и страшилище за нападателите“, започва подредбата на своя състав Пелето.

„За десен бек слагам Карвахал. Той не блести никога с нищо, но е с изключително важно присъствие за отбора си. Винаги е безкомпромисен, никога не прави излишни движения. Много ми харесва като присъствие, игра и отговорност по терена. Все по-рядко срещаме такъв тип играчи и мисля, че трябва да им обръщаме повече внимание, за да адмирираме такъв тип поведение по терена. За десен централен защитник ще сложа Рюдигер. Отново едно страшилище във футбола, което е много опасно. Бърз. Динамичен.

Безкомпромисен в единоборствата. Не е лош с топката, даже е доста добър. За ляв централен защитник ще сложа Ван Дайк. Нидерландец, много умен и интелигентен играч. С добра физика. Много прецизен. Биха били перфектна двойка с Рюдигер. Отляво ще сложа Ферлан Менди, който направи не лош сезон с Реал Мадрид. Бърз, пъргав, динамичен, сериозен играч“, представи защитата си бившият национал.

@gong_bg Станислав Ангелов и Моите 11 #my11 #моите11 #peleto #stanislavangelov #ангелов #футбол #gong #carvajal #danicarvajal ♬ original sound - Gong

„В средата на терена бих сложил Тони Кроос. Всички знаем неговите качества и възможности. Той е един професор във футболната игра. Другият, който бих сложил, е Родри. Много ми харесва как върви неговата кариера и как се развива, неговите действия по терена“, споделя двигателят на Футболна академия Левски-Раковски и продължава да реди предните позиции на своя евро отбор.

„В по-предни позиции поставям един друг мой любимец, белгиец – Де Бройне. Въпреки че тази година не му е от най-добрите, виждам в него едно страхотно присъствие и невероятен футболист. Изключително отдаден, участващ в двете фази на играта, най-много в атакуващата. Винаги може да измисли нещо опасно. От дясната страна като нападател бих сложил Мбапе. Надявам се тази година да му е още по-успешна и да намери мястото си в Реал Мадрид. Да заиграе футбола, който той мечтае и иска. Не че досега не му се получава, но смятам, че нивото му е малко по-високо от френската лига и има много по-голям потенциал, който да разгърне. Напред ще сложа Белингам, който беше изключително важен тази година за отбора си. Направи доста добър сезон. Очаквам следващата година да е в още по-добро футболно състояние“, каза бившият капитан на Левски и се съсредоточи върху левия си нападател.

„От ляво ще сложа един състезател, който дори не го взеха на Европейското – Джак Грийлиш. На мен много ми харесва. Прилича ми повече на старата школа. Може да се забавлява, може да играе футбол. Може да е готин, симпатичен, харзиматичен. Не само като футболист, той е изключително важен за отбора като настроение, като отношение. Смятам, че това малко ни липсва в съвремието – да сме малко по-разчупени, малко по-безотговорни на момента, но винаги на терена да сме безкомпромисни и с жесток морал и отговорност“, споделя Станислав Ангелов и допълва, че се надява „Моите 11“ през неговия поглед да покажат много добра, интересна и конкурентна игра в хода на европейското първенство.

„Системата, както забелязахте, е 4-3-3, която може леко да прелива и в 4-4-2, тъй като имаме вътре Мбапе. Може да се въртят. Има ротации, които бихме могли да предприемем в дадени моменти, но това са „Моите 11“. Благодаря ви за вниманието“, завършва Ангелов.