Наричан „повелителят на титлите“ като футболист, помощник-треньорът на Лудогорец - Светослав Дяков, гостува в рубриката „Моите 11“. Той избра своя мечтан европейски състав, с който би се явил на UEFA EURO 2024.
 
Бившият българския национал, спечелил 10 поредни шампионски титли с Лудогорец като футболист, е наясно какви качества трябва да притежава всеки един от играчите, за да попадне в неговия тим. Бившият капитан на "орлите" и националния отбор включи български футболист в своя отбор, а в селекцията му присъстват и играчи, срещу които се е изправял на терена, като петима от тях са италианци.
 
„На вратата ще заложа на Буфон. Той е вратар, който има изключително дълголетие. Игра основно за Ювентус и националния отбор на Италия. Вратар, срещу когото съм имал удоволствието да се противопоставя. Топ вратар и нямах никакви дилеми дали да избера него или друг“, започва да реди своя състав Светослав Дяков и обяснява, че ще заложи на четирима в защита.
 
„Отляво на защитата ще сложа Паоло Малдини. Легендарен футболист, който прекара цялата си кариера в един клуб. Това нещо в днешно време се случва изключително рядко, така че за мен е много ценно. За неговите футболни качества едва ли има нужда да говоря аз. Той е познат и е легенда за целия свят. На поста на десния защитник поставям Филип Лам. Един футболист, който беше изключително универсален, но основната му позиция беше десен защитник. Много отдаден, много дисциплиниран. Изключително добре подготвен. Той е десен защитник – мечта за всеки отбор.
 
Единият ми централен защитник е Джорджо Киелини. Отново футболист, срещу когото съм се изправял. Много силен в дефанзивната част. Той може би е един от най-силните защитници във фаза защита. Вторият ми централен защитник е Серхио Рамос – човек, печелил абсолюютно всичко във футбола и няма нужда от представяне. Той е човек, който има лидерски качества, неслучайно е бил капитан на всеки един отбор, в който е играл. Той е абсолютен модел за централен защитник“, обосновава избора си бившия капитан на българските национали.
 
„В средата на терена поставям Пирло, още един италиански футболист, който е изключителен с топката. Много добър подавач. Техничен футболист. Отново световен шампион. Той е футболист, който аз страшно много харесвам. Пирло е един от моите любимци. Друг в средата на терена ще бъде Шави. Магьосникът на Барселона. Абсолютно всичко добро, което може да се каже за полузащитник, важи с пълна степен за Шави. Третият ми халф е Зинедин Зидан. Уникален футболист с уникална аура. И той е много техничен футболист. Има изключително виждане за играта. Човек, който може да вкара, да подаде. Нищо скрито няма във футбола за него“, каза  помощник-треньорът на Лудогорец, преминавайки към атаката.
 
„В атаката като ляво крило ще поставя Христо Стоичков. Тук вече не знам дали има смисъл да кажа и една дума. Най-добрият български футболист за всички времена. Абсолютен феномен. Отдясно на атаката ще сложа Кристиано Роналдо. Феноменален голмайстор. Каквото и да кажем, ще бъде малко. Продължава да играе на тези години. Човек, който спечели каквото може да се спечели. Вкара толкова много голове, подаде толкова много пъти.  Футболист, който е познат в цял свят. Той е мечта за всеки един треньор и в днешно време, и в миналото.
 
Като централен нападател ще поставя един футболист, който ми беше идол още от детството – Алесандро дел Пиеро. Надарен технически изключително много. Въпреки че не беше висок на ръст, имаше абсолютно всичко за големия футбол. Дълги години защитаваше цветовете на Ювентус и Италия. Правеше кошмарни дни и нощи за много противникови отбрани“, завърши своя отбор от 11 играчи Светослав Дяков.