Датското дуо в халфовата линия Кристиан Ериксен и Томас Дилейни е готово да се изправи срещу Германия в сблъсъка от 1/8-финалите на UEFA EURO 2024 в събота, след като в последните дни имаха здравословни проблеми.

„Кристиан Ериксен имаше проблеми със стомаха тази сутрин, същото беше и с Томас Дилейни, така че решихме, че те няма да тренират. Надяваме се, че ще бъдат готови за утре и очакваме да бъдат“, каза треньорът Каспер Хюлманд на пресконференция.

Сблъсъкът в Дортмунд ще бъде голямо изпитание за домакините, които излязоха на този етап срещу Англия на последното Европейско първенство преди три години. Дания завърши наравно във всичките си три мача в групата, докато Германия спечели два и направи едно равенство.

„В началото смятах Германия за един от фаворитите и е жалко, че те играят срещу нас. Те имат качество и талант и се представиха много добре в групата. Но ние също имаме качество и талант и те ще трябва да са много, много добри, за да ни победят“, заяви още Хюлманд.

Шампиони от 1992 г., които също стигнаха до полуфиналите през 2021 г., се надяват да направят още изненади.

Защитникът Яник Вестергаард каза: „Знаем, че да спечелим турнира би било малко нереалистично. Но ние обичаме да бъдем аутсайдери. Германия ще бъде фаворит, но ние обичаме да бъдем опозицията и да играем според силните си страни“./БТА