Днес предстоят да се изиграят нови три двубоя от програмата на UEFA EURO 2024.

От 16:00 часа българско време Унгария и Швейцария се изправят един срещу друг в мач от група А, а след това предстоят двубоите от група В – първо от 19:00 е сблъсъкът между Испания и Хърватия, а от 22:00 часа Италия играе с Албания.

Срещите Унгария - Швейцария и Италия - Албания може да гледате в пряко предаване по DIEMA SRPOR 3. И трите мача ще бъдат достъпни с картина и в Gong.bg.

„Скуадрата“ започва защитата на титлата от Евро 2020, което се проведе с година по-късно заради пандемията от коронавирус, срещу коравия тим на албанците в Дортмунд. Възпитаниците на Лучано Спалети са в много трудна група и ще трябва, подобно на предишни свои участия на големи финали, да се борят с всички сили, за да вдигнат трофея за трети път в своята история. В състава на „адзурите“ не личат имената на големи звезди, като според мнозина отборът преминава през преходен период. Това обаче няма да попречи на италианците да търсят достойно представяне в Германия. Срещу считания за аутсайдер в групата тим на Албания, Италия няма право на грешка, но воденият от Силвиньо състав е всичко друго но не и отбор за подценяване, след като стигна до UEFA EURO 2024 след спечелване на квалификационната си група.

Малко по-рано през деня, Испания и Хърватия се изправят един срещу друг в тежък сблъсък от група В на „Олимпиащадион“ в Берлин. Преди година „Ла Фурия Роха“ сложи край на сушата си без трофей, побеждавайки „ватрените“ във финала на Лигата на нациите. Испанците спечелиха последователно Европейското през 2008 и 2012, а сега са в приповдигнато настроение под ръководството на Луис де ла Фуенте и ще търсят рекорден четвърти триумф от надпреварата. Хърватия на Златко Далич демонстрира нагледно какво представлява като колектив на последните две световни първенства съответно в Русия и Катар, когато стана втори и трети респективно, а сега е готов за бляскава изява и в Германия, воден от неостаряващия стълб в центъра на полузащитата Лука Модрич.

В първия двубой от съботната програма, Унгария и Швейцария си дават среща в група А в един наглед равностоен мач, който ще се проведе в Кьолн. „Маджарите“ вече показаха, че прогресът им при Марко Роси не е случаен, като в състава личи името на халфа на Ливърпул Доминик Собослай, който е големият им лидер. „Кръстоносците“ от своя страна винаги са били много добре организирани и опасни в своите мачове, като в групата за европейските финали попадна и нападателят на Лудогорец Квадво Дуа. Двата отбора ще се хвърлят за трите точки в група, в която са още тимовете на домакина Германия и Шотландия.

Програмата за днес:

Група А

16:00, Унгария – Швейцария

Група В

19:00, Испания – Хърватия

22:00, Италия – Албания