Френският нападател Килиан Мбапе ще пропусне оставащите мачове от груповата фаза на UEFA EURO 2024, съобщава авторитетният "Льо Фигаро".

Според информацията Мбапе ще се нуждае от 15-ина дни за възстановяване и се очаква да се завърне на терена за фазата на елиминациите, ако Франция преодолее групите. 

25-годишният французин се сблъска със защитника Кевин Дансо в 86-ата минута на срещата с Австрия (1:0), след което се озова на тревата. Първоначално се предполагаше, че той ще се нуждае от операция, но след преглед в болницата в Дюселдорф беше решено да се премине към консервативно лечение.При завръщането си в игра Мбапе ще носи специална маска, която да предпази контузения нос, съобщава БТА.

Така Мбапе вероятно ще пропусне мачовете срещу Нидерландия на 21 юни и срещу Полша на 25 юни. Срещите ще се излъчат на живо в Gong.bg.

"Мбапе ще се подложи на лечение през следващите няколко дни, но скоро няма да се подложи на операция. Ще му бъде изработена маска”, се казва в съобщението на Френската футболна федерация.