Белгия, един от фаворитите на UEFA EURO 2024 претърпя шокираща загуба от Словакия с 1:0 в първия мач от груповата фаза. Единственото редовно попадение отбеляза Иван Шранц в 7-ата минута.

Мачът ще се запомни и с двата отменени гола на Румелу Лукаку, поради засада и игра с ръка на негов съотборник, като при втората ситуация бе използвана новата ВАР технология, която чрез звукови вълни показва дали е играчът е имал контакт с топката.

Въпреки разочароващия резултат, мениджърът Тедеско отказа да обвини технологиите и дори подкрепи ВАР и реферите за това, че си вършат работата справедливо и прие спокойно загубата.

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

"Трудно ми е да говоря сега. Ако бяхме спечелили, вероятно бих могъл да споделя повече неща. Но ние загубихме и аз искам да съм честен губещ; Не трябва да говорим за ВАР. Вярваме на тези момчета, вярваме на технологиите и съдиите, и ако те кажат, че има игра с ръка, трябва да се доверим и да го приемем" – сподели Тедеско.

Белгия може да се върне на победния път и да запази надеждите си живи да стигнат до фазата на директните елиминации още в събота, когато се изправят срещу Румъния. Мачът ще се излъчва на живо в Gong.bg