Забраниха на десетки руски фенове да присъстват на Купата на Конфедерациите

Купа на Конфедерациите източник: БГНЕС

Купа на Конфедерациите източник: БГНЕС

Руски запалянковци твърдят, че на десетки от тях, включително и на известен техен лидер, е било забранено да присъстват на мачовете от Купата на Конфедерациите в Русия, защото не са получили съответните документи.

Организаторите изискват от привържениците не само билети, но и специален идентификационен номер, издаден от руските власти. Това се прави с цел държавата да попречи на потенциални хулигански прояви.

Някои руски запалянковци не са получили необходимите документи, за да присъстват на мачовете от турнира за Купата на Конфедерациите и няма да могат да използват закупените билети за двубоите.

Законите в Русия дават правомощия на властите да откажат разрешение на феновете да присъстват на мачовете от турнира сега, както и на световното първенство през следващата година.

Един от известните лидери на руските привърженици Александър Шпригин, който два пъти е бил експулсиран от Франция миналото лято след сбивания между руски и английски фенове в Марсилия, се оплака, че на него му е отказано издаването на специален идентификационен номер. Шпригин, който е шеф на съюза на руските фенове, е чул за още близо 50 подобни случая.

На членове на различни фен групи от елитните руски клубове, включително на Динамо (Москва) и на Локомотив (Москва), също е било отказано издаването на специален идентификационен номер от властите./БТА 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Мондиал 2018 Русия Купа на конфедерациите

Други