Бразилия, Уругвай и Еквадор постигнаха убедителни победи в световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. В подреждането убедителен лидер с пълен актив е Еквадор след успеха с 3:1 над Венецуела, докато Бразилия зае третото място след победа с 3:0 над аутсайдера в квалификациите Перу. Националният тим на Колумбия, който стартира квалификациите с победа с 2:0 срещу Перу, остана извън зоната за класиране след поражението от Аржентина.

Бразилия спечели срещу Перу благодарение на великолепното представяне на Дъглас Коща, който вкара първия гол в 21-та минута, а в 57-та подаде на Ренато Аугусто за второто попадение. Футболистът на Байерн Мюнхен асистира и на Филипе Луис, който оформи крайното 3:0 в полза на Бразилия с гол в 76-ата минута.

Уругвай излезе на второ място в генералното класиране на зона КОНМЕБОЛ, след като победи с категоричното 3:0 гостуващия тим на Чили. Диего Годин вкара първия гол във вратата Клаудио Браво в 23-та минута, докато Алваро Перейра и Мартин Касерес оформиха крайния резултат с попадения през второто полувреме на квалификацията./БТА