Отборът на Аржентина успя да пречупи съпротивата на Италия, тотално надигравайки "адзурите" с резултат 3:0 в двубой между шампионите на Европа и Южна Америка. Лаутаро Мартинес откри в 28-а минута. В добавеното време на първата част Анхел Ди Мария покачи на 2:0. Дибала оформи крайното 3:0 в последните секунди на мача. През втората част аржентинците можеше да вкарат поне още 2-3 гола, но пропуските пощадиха тима от Апенините от по-унизително поражение. 

62 снимки

Дебютните минути на мача включваха агресия и от двата състава, като темпото беше доста френетично. В 7-а минута Лео Меси стреля от пряк свободен удар, но право в стената на "адзурите". 

В 12-а минута, след атака през центъра, Распадори получи топката и стреля силно, на Мартинес спаси уверено. В 20-а минута Ромеро успя да избие в ъглов удар след много заплашително центриране на Бернардески. 

В 21-а минута Андреа Белоти стреля с глава, но не достатъчно остро, за да затрудни Донарума. В 28-а минута Меси се оказа на хубава стрелкова позиция, но изстрелът беше лек и право в ръцете на Донарума. 

Само 30 секунди по-късно обаче аржентинците откриха. След грешка при разиграването Меси се обърна отлично и сервира топката на крака на Лаутаро, който на празна врата не сбърка за 1:0. 

В последната минута на частта нещата станаха още по-лоши за селекцията на Роберто Манчини. Лаутаро овладя по брилянтен начин дълга топка обърна и се и изведе с прекрасен пас Ди Мария, който не преодоля Донаурма за 2:0. 

През втората част Италия така и не успяваше да наложи своето превързходство, а в 56-а минута Бонучи беше близо до това да си отбележи куриозен автогол, но Донарума го измъкна. В 59-а минута Локатели стреля отдалеч, но Мартинес не срещна проблеми. 

Минута по-късно Ди Мария успя да стигне до подаване на Отаменди и да изстреля мощен удар, който обаче беше добре избит от Донарума. В 64-а минута Меси беше изведен отдясно, но Ло Селсо някак пропусна на полупразна врата. Минута по-късно Меси тръгна на индивидуален рейт, а Донарума пак трябваше да спасява. 

Канонадата на Меси не спираше, а Донарума отново трябваше да се намесва в 69-а минута. В 81-а минута отново Ло Селсо се оказа грешник, пропускайки поредното голямо положение пред вратата на Донарума. 

В последната секунда на мача резервата Пауло Дибала не прости на жалките италианци, отбелязвайки и финалното трето попадение. 

 

Италия - Аржентина 0:3

0:1 - Лаутаро Мартинес (28)

0:2 - Анхел Ди Мария (45+1)

0:3 - Пауло Дибала (90+4)

Ето и съставите на двата тима:

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Киелини, Емерсон, Песина, Жоржиньо, Барела, Бернардески, Белоти, Распадори;

Аржентина: Мартинес, Талиафико, Отаменди, Ромеро, Молина, Родригес, Де Пол, Ди Мария, Меси, Ло Селсо, Лаутаро;