Лионел Меси може да пропусне последния мач на световния футболен шампион Аржентина от груповата фаза на Копа Америка срещу Перу, за да даде почивка на контузеното си бедро, пише "Ройтерс". 

Защитаващите титлата си аржентинци вече си осигуриха класиране за четвъртфиналите на надпреварата, след като спечелиха първите си два мача от група "А".

Меси, който навърши 37 години тази седмица, страдаше от мускулен проблем и имаше нужда от медицинска помощ за бедрото си по време на снощната победа с 1:0 над Чили на турнира, чийто домакин е САЩ. Но той остана на терена до последния съдийски сигнал, като беше в основата на аржентинските атаки, а негов удар от дистанция закачи гредата. 

"Чувствах дискомфорт, но успях да остана до края. Надявам се да не е нищо сериозно...Поради това не бях в състояние да се движа нормално",  каза той, признавайки, че може би ще бъде по-разумно да пропусне мача в Перу в събота.

"Нека видим как ще протекат следващите няколко дни, как ще се възстановя. Направихме необходимото, за да се класираме и да бъдем спокойни. Има още много мачове и много пътувания", добави той, признавайки, че е страдал също от болки в гърло и температура преди мача в Чили.

С победата с 2:0 срещу Канада в първия си двубой от Копа Америка световните шампиони и фаворити на турнира Аржентина изглеждат уверено в първата фаза на турнира, въпреки че не показват най-добрата си форма. Те оглавяват група "А" с 6 точки, пред Канада с 3, Перу и Чили с по 1./БТА