Венецуела победи Еквадор с 2:1 в мач от група В на Копа Америка. Джереми Сармиенто откри резултата за "Ла Три" в 40-ата минута, но през втората част Йондер Кадис изравни в 64-ата минута, а десет по-късно Едуард Бело направи пълен обрат. 

В 22-ата минута Енер Валенсия беше изгонен с директен червен картон. Бившият нападател на ЦСКА Жорди Кайседо влезе в игра за еквадорците в 79-ата минута, заменяйки Алан Франко. 

Първата интересна ситуация в мача беше изгонването на Валенсия. Опитният нападател не успя да нанесе хубав удар след центриране на Кедри Паес, като с бутоните закачи в лицето Хосе Мартинес. Първоначално съдията подмина ситуацията, но беше привикан от ВАР и показа директен червен картон на футболиста. 

Въпреки че Еквадор беше с човек по-малко, момчетата на Феликс Санчес стигнаха до гол в 40-ата минута. Джереми Сармиенто нанесе неспасяем удар от границата на наказателното поле, след като защитата на Венецуела не изчисти добре топката и вкара за 1:0. 

След почивката венецуелците натиснаха своя съперник и в 64-ата минута изравниха резултата. Йондер Кадис получи топката в пеналтерията и със силен удар не остави шансове на вратаря. 

Десет минути по-късно се стигна до пълен обрат. Саломон Рондон засече центриране отдясно и нанесе удар с глава. Александър Домингес успя да избие, но прати топката на пътя на Едуард Бело, а последният нямаше как да сбърка за крайното 2:1 за Венецуела.