Колумбия се справи с 2:1 в първия си мач от група „D“ на Копа Америка 2024. Играчите на Нестор Лоренсо се справиха с Парагвай, побеждавайки го с 2:0 с попадения на Даниел Муньос в 32-ата и Хеферсон Лерма в 42-ата минута. За „гуараните“ се разписа Хулио Енсисо в 69-ата минута. Срещата се игра на стадион „NRG“ в Хюстън, Тексас.

Срещата се игра на интензивно ниво, като се редуваха атаки и към двете врати. Колумбийците обаче показаха по-добра ефективност в предни позиции и това им донесе успеха.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

В 32-ата минута Хамес Родригес се освободи по левия фланг и центрира към далечната греда, където непокрит бе Даниел Муньос, който с глава порази вратата на 1:0.

Десет минути по-късно отново Родригес центрира, този път от фаул, и намери Хеферсон Лерма, който се извиси и с глава бе точин за 2:0.

През второто полувреме Парагвай върна интригата. В 69-ата минута Хулио Енсисо засече отблизо центриране на Рамон Соса и отбеляза за 2:1.

„Гуараните“ обаче не успяха да направят обрат и Колумбия записа първи три точки в турнира, докато Парагвай за момента остава с нулев актив. Резултатът означава, че Колумбия завършва деня на върха в група „D“ след нулевото равенство на Бразилия срещу Коста Рика в другия двубой.