Световното първенство по футбол пристигна и в България. Това се случва с  някои от най-паметните моменти, запечатани през обектива на две от  големите имена на спортната фотография в Русия Андрей Голованов и Сергей  Киврин и с помощта на българската фотоагенция Start-photo в лицето на  фотографа Костадин Андонов.

На церемонията по откриването на фотоизложбата присъстваха Ваня Колева –  зам.-министър на младежта и спорта, двукратният олимпийски шампион Петър  Киров, най-успешният български треньор Димитър Пенев, хора от  изкуството, спорта и бизнеса. Събитието стана факт с подкрепата на  футболна академия „Ивелин Попов“. Сред хората приветствали авторите бе и  доайенът на спортната фотография у нас Бончук Андонов, който сподели, че  руската школа е сред най-класните на света.

Изложбата с близо 70 фотографии на най-големите футболни звезди може да  се разгледа до 15 октомври в Руския културен център на ул. Шипка 34.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.