Хамес Родригес вкара един гол и направи асистенция за победата на Колумбия с 3:2 при гостуването на Боливия в световна квалификация, от зона Южна Америка.

Колумбийците поведоха с 2:0, но домакините изравниха до 2:2, преди всичко да се реши в добавените минути от редовното време.

Победата добави важни три точки към актива на Колумбия в битката за места на Мондиал 2018, а бе и първа за тима като гост в квалификациите. Боливия остана с три точки от пет срещи.

Голът на Хамес му позволи да размине Радамел Фалкао в листата на голмайсторите за Колумбия, в световни първенства и квалификации.

Две почти идентични попадения през първото полувреме дадоха аванса на Колумбия. Първо в десетата минута Карлос Бака подаде на Хамес, който с левия крак бе точен от наказателното поле, като прати топката в далечния ъгъл.

В 41-та минута Хамес върна жеста, и намери Бака на почти същата позиция, и той също с левачката намери вратата на Боливия.

През второто полувреме обаче домакините бяха на път да обърнат всичко в своя полза. В 50-та минута Хуан Карлос Акре реализира от дузпа, за да намали, а в 62-та Алехандро Чумасеро направи 2:2.

Подкрепяни от феновете в Ла Паз, домакините започнаха с още по-масиран натиск, да търсят пълен успех. Това обаче им изигра лоша шега накрая, като в рамките на минути колумбийците направиха няколко голови  ситуации, и в добавените пет минути реализираха.

Едуин Кардона се оказа жокера за Колумбия, и бе точен във втората минута след 90-та. Покрай хвърлилия се до него защитник, Кардона хладнокръвно стреля, и успя да намери рамката, матирайки и стража на Боливия за крайното 2:3.