Джоуи Бартън е сигурен, че Англия не може да спечели Световното първенство в Русия, въпреки че мина през квалификациите без загуба.

Англия е в група с Тунис, Панама и Белгия, а според Бартън, който има само един мач за Англия, всичко повече от преминаването на групата ще е бонус за тима.

"Не мисля, че може да правим изводи от квалификациите. Англия напоследък играе много добре в квалификациите. Спомням си, че не винаги такъв бе случаят, спомням си, че английските отбори имаха проблем с класирането. Сега сме добре в квалификациите, но това не е особен признак за представянето в турнира."

"Трябва да поздравим Гарет за класирането, но както видяхме на последните Европейски и на последното Световно, се класирахме със стил и се прибрахме в много по-лошо психологическо състояние отколкото отивахме на тези турнири."

"Да се завърнем от Световното с положителна нагласа ще е много позитивно. Можем ли? Не знам. Мисля, че трябва да излезем от групите, това е минималното изискване, а всичко повече е бонус."

Според Бартън голям проблем за "трите лъва" ще бъде вратарският пост. "Три месеца преди турнира не знаем кой ще бъде номер 1. Трябва да знаеш най-добрият си състав. Гледаш английските вратари и никой не е в страхотна форма и това трябва да се промени, нуждаем се от добър вратар. Това ще бъде огромен проблем."