ФИФА ще разследва подробно какво се случва около шефа на английския футбол Лорд Трайсман, който според някой информации вече е подал оставката си. 66-годишният благородник бе записан да коментира как Испания и Русия възнамеряват да подкупват реферите на Световното първенство в ЮАР. В лентата има и политически намеци за представянето на лейбъристите на последните избори в Англия, също не по-малко уличаващи за неговото име.

Лорд Трайсман бе и ръководител на кампанията на Англия за спечелване на домакинство на Мондиал 2018, но според източници, е напуснал и тази длъжност, заедно с тази на президент на Футболната асоциация.

От ФА обявиха, че са изпратили извиненията си под формата на факсове да Москва и Мадрид. Изпълнителният директор на Руския Футболен Съюз Сорокин обаче твърди, че няма подобно съобщение, получено в централата. Шефът на испанския футбол Хорхе Перес Ариас определи идеята за подкупване на рефери на Световното като „смехотворна”.

ФИФА от своя страна веднага е поискала от ФА информация по случая, и потвърждение, дали Лорд Трайсман в действителност е подал своята оставка.

Джоф Томпсън вече замени Лорд Трайсман като шеф на организационния комитет за Англия 2018.