Огромната звезда в социалните мрежи Хасбула Магомедов е подписал петгодишен договор с UFC. Руснакът се превърна в обещаваща фигура в октагона и завърза сериозни връзки с президента на UFC Дейна Уайт и бившия световен шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

ТитТок звездата, за когото се смята, че е на 19, г., страда от генетично заболяване, което го кара да изглежда като дете и е спряло растежа му. Магомедов стана популярен през 2021 г. и често е забелязван на големи спортни събития, като UFC на драго сърце го приема на своите вечери. Руснакът бе заснет да подкрепя Ислам Махачев при победата му срещу Дан Хукър, но сега явно влиза в UFC на професионална база.

Сензационният петгодишен договор предложен му от Уайт не включва боеве в октагона за Магомедов, а промоционални задължения според репортера за ММА Игор Лазорин.

Хасбула, известен като „Мини Хабиб“ е обожаван от феновете на спорта и ще впрегне своята армия от над 2 млн. почитатели в социалните мрежи. Ще е интересно как ще се развият отношенията на Магомедов с Конър Макгрегър, с когото отдавна имат словестни битки в мрежата.