Боксьори от 38 клуба ще вземат участие на Държавното лично отборно първенство за мъже. Турнирът стартира днес от 15:00 часа в залата на боксов клуб „Ботев”. Шампионатът се очаква с огромен интерес, предвид че от него могат да се излъчат и голяма част от боксьорите, които ще вземат участие на Световното първенство в Белград следващия месец. За целта турнирът ще бъде наблюдаван лично от селекционера на националния ни тим Жоел Арате.

Държавното първенство ще се проведе на база новите теглови категории, които бяха въведени от международната федерация. Най-много боксьори са записани в категория до 71 килограма – 16, а с един по-малко ще бъдат те при 63.5-килограмовите.

Държавното първенство ще завърши на 25 септември, събота, като финалите ще стартират от 10:00 часа. Двубоите може да се наблюдават по телевизия b1b и на Youtube канала на БФ Бокс. Резултатите може да следите на официалния ни сайт. Поради противоепидемичните мерки външни лица няма да се допускат в залата.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.