Това е болестно състояние, не го пожелавам на никого.

Но това лято някои искат умишлено не само да ни вкарат в истинска лудница, ами да придобием това състояние.

Разберете, които и да сте вие: ЦСКА има много фенове, ЦСКА има твърде много нормални привърженици, обикновени хора, такива, които искат да гледат футбол. Те не подкрепят този или онзи, те подкрепят единствено и само ЦСКА.

Ок, приехме, че червените трябва да си изживеят кармата, наречена „В група”. Отдъхнаха си и другите, съперниците, феновете на противниковите отбори. Свикнахме. Дойде време за жребието. Настана време за екзотика, за тръгване по нов път. Разбра се, че стар ли, нов ли ЦСКА, ще си изплати дълговете към държавата. Това, което също тревожеше много бдителните и морални привърженици на другите отбори. Айде добре, дайте да видим тая пуста В група. Струмска слава, Чико, Варвара – да се почва.

Добре де, ама цяла седмица не се знаeше кой ден ще е мача, от колко часа ще е, ще се дава ли по някоя телевизия...

Това е убийствено, това къса всякаква връзка с нормалния футбол. Това отблъсква, въпреки че червените фенове стиснаха зъби, мобилизираха се и въпреки постоянно променящите се информации се заеха да напълнят Армията в неделя привечер.

За да дойде петъка. Това вече не е нормално. Всякакви граници бяха прекрачени. И ако всеки един друг който обича Левски, Ботев, Локо, Лудогорец, Берое, Черно море или който и да е друг тим, не се постави поне за миг на мястото на обикновения фен на ЦСКА, който от своя страна съпреживява, боли го, обича, ако не се постави на негово място и не признае, че нещата вече излизат от всякакви граници, то значи самия той не обича футбола.

Всички разбрахме че не става въпрос за футбол. Някакво зловещо съперничество се разиграва, а губещите са хилядите фенове на ЦСКА, които се бяха нагласили за мач – било то на живо, или да го слушат по радиото, да го гледат на запис по тв.

Оставете ни футбола, не го забърквайте в каквото и да е!

Не ни превръщайте в шизофреници, не сме го заслужили с нищо!

Това е само една игра, ние я обичаме, искаме да живеем с нея!

Толкова е простичко това искане...

---------------------

Следвай Ники Александров и в личния му Фейсбук профил