Стартира проект за осигуряване на достъп на хора с увреждания, както и приспособяване и оборудване съобразно техните потребности на санитарен възел на стадион "Миньор" в Перник, съобщи общинският пресцентър.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Агенцията за хора с увреждания към Министерството на труда и социалната политика, бенифициент е община Перник. Обектът трябва да бъде завършен до 20 ноември. Агенцията за хора с увреждания предоставя субсидия в размер на 13 633 лв.

Реализацията на проекта ще даде възможност на хората с увреждания да могат безпрепятствено и самостоятелно да посещават провежданите спортни мероприятия. Ще бъде изградена рампа, чрез която ще се осигури достъп до специално пригоден и оборудван санитарен възел. Ремонтът му включва подмяна на дограма, мазилки, шпакловки, боядисване с латекс, поставяне на нов санитарния фаянс и оборудване, монтаж на окачен таван, полагане на бетонна настилка и ремонтни работи на покрива. 

След цялостното обновяване на обекта ще бъде монтирано видеонаблюдение срещу посегателство и вандализъм. За добрата поддръжка и добро стопанисване на санитарните помещения ще отговарят и служителите към стадиона./БТА