Отборът на Литекс стартира с победа предсезонните си контроли. Състезателите на Живко Желев надделяха с 3-1 като гост над третодивизионния Локомотив Русе. Това бе първа проверка за тима, който се подготвя за участие в Северозападната В група този сезон, пише lovechnews.bg.

В спаринга наставникът имаше възможност да види в игрова обстановка трениращите в града на люляците от десетина дни футболисти. На базата на тяхното представяне и потенциал ще бъде определен окончателно съставът на ловчанлии.

В сряда от 18.00 часа предстои приятелски двубой на Градския стадион срещу Вихър Славяново.

Досега „оранжевите“ действат без много шум и гръмки обещания, но е ясно, че имат амбиция и условия да се превърнат в сериозни кандидати за промоция във втория ешелон.
Иначе срещата в Русе премина при пълна доминация на Литекс,ясно изразена особено през първата част. Виктор Мицаков откри резултата в 18-та минута след асистенция на Искрен Писаров.Четвърт час след това при бърза контра Тошко Тодоров изведе Кристиян Петков сам срещу вратаря и той за малко не скъса мрежата за 0-2.

Авансът на оранжевите стана класически след почивката с попадение на Александър Асенов, възползвал се от асистенция на Иван Петков. Накрая домакините стигнха до почетен гол. Ловчанлии имаха и други положения, но късмет да се разпишат нямаха Генков, Петков, Асенов и Деско Русев.

Съставът на Литекс: Д.Вълков, М.Симеонов(кап), Крачунов, Ив.Иванов,Д.Димитров, Писаров, Т.Тодоров,Кр. Петков, Селимински, К.Генков(Тодоров, Удев, Грозев, Филипов, Ст.Иванов, Й.Петков, Ив.Петков, Асенов, Скорчев. Д.Русев, Кинчев)