Пълна каша настъпи в Северозападната трета лига, която е бившата СЗ В група, след реорганизациите по всички етажи на родния футбол.

Доста отбори, ползващи на практика лицензите на други клубове, такива, които се отказват и в крайна сметка - нечетен брой участващи тимове. Трета лига ще стартира новия сезон на 14-и август с нечетен брой - 15 отбора, обявиха от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Групата така и не беше попълнена до четен брой отбори, въпреки желанието на хората от Зоналния съвет и постоянните покани към доста клубове.

Така от 15-те отбора два ще изпадат директно в края на сезона, а победителят би трябвало да влезе във Втора лига. Изпадналият от Б група Локомотив 1929 Мездра няма да играе, тъй като е във фактически фалит. От БФС обявиха, че клубът е наказан и изваден от групата, но то реално клуб няма, така че дали се прилага или не това наказание, не е от значение. При това положение новите отбори са четири. Това са влизащите от областните групи Мизия Кнежа и Ком Берковица, както и два новосъздадени клуба.

Единият е Първа атомна Козлодуй, който се създава на мястото на Дунав Селановци, а другият е Литекс Ловеч, който заема мястото на Ботев Луковит. По ирония на жребия, двата създаващи се в момента клуба от Ловеч и Козлодуй се паднаха един срещу друг още в първия кръг, но мачът им беше отложен, докато бъдат завършени обединенията им с клубовете-носители на състезателни права. При жребия за старта на първенството да почива се падна на Янтра-Габрово, който оцеля само заради връщането на Спартак-Плевен във Втора лига. /БТА