Конкретна оферта за една от чуждестранните звезди на Лудогорец е получена в канцеларията на клуба. Според полския вестник "Пжеглад Спортови", представителят на Бундеслигата Фрайбург официално се е свързал с шампионите с предложение да купи халфа Яцек Горалски. 

Изданието твърди, че германците са предложили сума от порядъка на 2.2 млн. евро за полския футболист, който е част от разширения състав на "дружина полска" за Световното първенство в Русия. 

От Фрайбург искат да приключат бързо евентуална сделка още преди шампионата, защото се притесняват, че цената му може да се вдигне след него. От полското издание твърдят, че спортният директор на германския клуб вече е в тесен контакт с колегите си от Разград. 

Горалски дойде в Лудогорец преди началото на изминалия сезон за сума от около 1 млн. евро. Той е обвързан с родния първенец до 30 юни 2020 г., така че няма как Фрайбург да го вземе евтино. По-рано през сезона е имало интерес и от Динамо Киев за подписа на поляка, но в крайна сметка не се е стигнало до официален контакт и оферта.