Селекционерът на Холандия Дани Блинд изрази увереност в успеха на тима си в световната квалификация с България в събота вечерта на Националния стадион "Васил Левски". Според него, в тима му няма уплах от съперника и трите точки са задължителни. 

"Не съм напрегнат от обстановката, само се надявам да няма повече контузии. Задължително е да спечелим шест точки от предстоящите ни две световни квалификации, но това не ме кара да съм напрегнат преди битката в София." 

"Страхувам се по-скоро от собствения си отбор, а не от България. Но имаме достатъчно качества да спечелим този мач и тук не може да се говори за страх", заяви легендата на Аякс и наставник на "лалетата". Той сподели и доколко е запознат с българите и звездите ни като цяло.  

"Познавам не само Ивелин Попов, който играе в Спартак Москва, един от най-добрите отбори в Русия, а и другите играчи. Гледах няколко мача на България, за мен не е важно как се представят като индивидуалности, а като отбор, така че на това ще акцентираме", заяви Блинд.

Той има известни проблеми със състава, което ще наложи рокади в защитата, а и може да даде игрово време на нападателя на Спортинг Бас Дост в нападение. Добрата новина за него е, че ще може да ползва звездата на Рома Кевин Строотман.  

"С Бас Дост ще е различно нападението ни, но вариантите са различни и ще видим. Налага се да направя някои промени във формата на защитата, не съм сигурен, че ще функционира добре, но ще опитаме." 

"Кевин Строотман е един от най-важните играчи, защото е млад и играе в голям отбор като Рома. Той ще бъде в основата на бъдещия ни състав, а засега състоянието му позволява да играе срещу България", завърши Дани Блинд.