Вратарят на националния тим на България Владислав Стоянов заяви след поражението от Франция с 1:4, че „трикольорите“ не са си повярвали, след като са повели на „петлите“. Стражът добави още, че класата на тазгодишния финалист на Европейското първенство си е казала думата.

„Ние не сме очаквали лесен мача. Все пак играем срещу Франция. Смятам, че нашият отбор се постара да се противопостави. На моменти стояхме добре на терена, но тяхната класи си каза думата. Радвам се обаче, че всички се раздадохме“, започна Стоянов.

„След като поведохме, не си повярвахме, че можем да направим нещо. Има обаче време. Треньорите се опитват да ни убедят, че имаме класа и възможности“, добави стражът

„Всички тичаха много и се раздадоха. Ако погледнете статистиката, ще видите, че сме избягали много повече от французите. Това е и нормално с оглед на това, че те владееха повече топката“.

„Не бива да обвиняваме Пиргов за грешката. Той направи днес дебют. Апелирам да не го критикувате. Той игра добре, представя се на ниво и в клубния си тим. Пожелавам му да играе спокойно. Нищо не е станало“.

„Швеция, който е следващ наш съперник, е класен тим, не е от нивото на Франция. Надявам се да можем да вземем нещо“.

„Това е национален отбор, който се намира в най-добра форма, играе“, завърши Стоянов.