Капитанът на националния отбор Ивелин Попов коментира поражението от състава на Холандия с 1:3 в двубой от световните квалификации.

"Холандия е доста сериозен отбор, като си повярвахме малко повече през второто полувреме, се върнахме в мача, няма от какво да се срамуваме. Първото полувреме допуснахме само 1 гол, и те се притесняваха, не се получи да изравним при 1:0", коментира Попов.

"Съжалявам, че няма да играя в мача с Франция, съдиите безобразно свирят, не сме удобни и гледат да ни мачкат, отборът израства, борим се, имаме колектив, вървим напред. Не разбрах защо е картонът. Идват ни надъхани шведи и надменни, едно менте каза, че София не се е променила, но ги натупахме. Но като биеш, идват и те тупат по рамото", допълни Попов и коментира постижението си за страната ни. 

"Радвам се, че имам 70 мача за България, но е неприятно заради загубата. Това е животът. Нормално е да сме уморени, преди три дни играхме и нямаше много време да се възстановим. Върнахме се в мача и вътрешно се надявах, че ще вземем минимум точка, но не стана", добави Попето и продължи анализа си на двубоя. 

"Имаше позитивни моменти, имахме хубави атаки, имахме и положения. Но така се получи, не би трябвало да се срамуваме от играта си Раздадохме се максимално и феновете го видяха на трибуните. Има израстване, има тактическа дисциплина."

"Трябва да продължавам в същия дух, надявам се да имам още 5-6 години футбол на високо ниво. През годините бях по-млад, разсъждавах по друг начин и сега гледам по друг начин, семейството и жената ме промениха", сподели още капитанът и призова да не се отписват още квалификациите. 

"Не се заблуждаваме, че сме супер футболисти, но продължаваме напред. Когато всеки се раздава 100%, хората го оценяват. Не отписвайте още тези квалификации, домакински отбор сме, нямаме още загуба у дома. С победи над Франция и Люксембург сме в играта. Дано се запази отборът и отдолу да дойдат силни попълнения", завърши Попето.