Нападателят Спас Делев очаквано е героят за родните медии след подвизите си в мача с Холандия. Той реализира и двете попадения за успеха над "лалетата" и хвърли в екстаз родните фенове. 

Но той заслужи похвали и извън родината. Медиите в Полша се възхищават на постижението му, като му обръщат по-специално внимание, защото носи екипа на местния Погон Шчечин. 

"Добре познатият у нас Спас Делев направи невероятното и смълча Холандия с двата си гола, носейки победата за своята България. На него му трябваха само няколко минути, за да огорчи именития си съперник", пише авторитетното издание "Газета Виборча". 

"Българин от Екстракласа (бел. ред. първенството на Полша) разстреля Холандия", възкликва изданието "Полсат Спорт", което засипва с похвали представянето на дребничкия нападател от село Ключ. 

В Словения също акцентират на представянето на Спас Делев, както и в редица други издания от Балканите. А в Македония излезе заглавието, заиграващо се с името на голмайстора: "Нема Спас за Холандия, Делев ги овена лалинята", което в буквален превод означава "Няма спасение за Холандия, Делев увехна лалетата".