Георги Костадинов беше един от националите на България, които могат да са доволни от представянето си в световната квалификация с Холандия. Той беше замесен в единственото ни попадение при поражението с 1:3, въпреки че останаха съмнения дали го е отбелязал. 

Според него, ако националите ни са били по-свежи, а и ако са имали малко повече късмет, са могли да се надяват на различна развръзка на "Амстердам АренА". 

"Днес противникът беше по-добър, бързо разиграваше, а ние не успявахме да покрием хората си. Ранният гол ни изигра лоша шега, ако не беше паднал, мачът щеше да се развие по друг начин. Много бяхме уморени, не успяхме да се възстановим, липсваше ни достатъчно сън, но това не е оправдание." 

"Най-вече се дължи на факта, че спазваме тактическа дисциплина, ако бяхме по-стриктни, щяха да имат и по-малко ситуации. Трябва да продължим да работим върху силните си страни. Не обичам да се ангажирам с прогнози, но ако един отбор се труди, няма как да не бере плодовете на труда си." 

"Имахме 1-2 ситуации, ако имахме повече шанс и свежест, щяхме да ги вкараме. Но реално погледнато, Холандия игра по-добре от нас и заслужено ни би. Ако беше влязла гредата ни, щеше да е друго, но показахме, че сме равностойни на големите отбори", заяви Костадинов и акцентира на умората от победата с 3:2 над Швеция. 

"Умората от мача с Швеция натежа, липсваше ни свежест, но това не трябва да е оправдание. Определено Холандия беше по-силният съперник в този двубой", добави полузащитникът на България. 

"Трябва да продължим да работим по същия начин, когато се раздаваме, продължаваме да имаме шансове срещу най-големите отбори. На прав път сме, трябва да продължим така", завърши Георги Костадинов.