Каквото и да постигне българският футбол напрд в годините, един спомен вечно ще топли феновете на този спорт у нас. Това е незабравимото ни участие на Световното първенство в САЩ вече преди близо четвърт век, на което завършихме четвърти и се окичихме с бронз. 

Сега, 24 години след този незабравим момент, историята на аутсайдерите от далечната балканска страна, които сразиха дори действащия световен шампион по пътя си, продължава да вълнува феновете по света. 

Чешкото издание "Ден" направи обширен и подробен очерк на представянето ни отвъд Океана и се свърза с три от големите фигури от тогава, които да си спомнят за този фурор. Става въпрос за Христо Стоичков, Красимир Балъков и Димитър Пенев. 

"Честно казано, беше ни много лесно да отстраним Германия. Не за друго, а защото бяхме по-добри от самото начало на мача. А аз имах щастието да получа пряк свободен удар на рождения ден на голямата ми дъщеря и да я зарадвам с гол."

"Като цяло, имах един страхотен месец с моите приятели и съотборници. Благодарение на тях спечелих Златната топка същата тази година и им я посветих като знак на признателност", заяви Стоичков, а след него говори и Бала. 

"Много е трудно да кажа как успяхме да го направим. Нека кажем така: Просто Господ беше на страната на България през това лято", сподели Балъков, а Димитър Пенев добави: "Това беше най-великият месец в историята на българския футбол." А кой може да противоречи на Пената...