Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев има сериозни колебания единствено за вратарския пост за предстоящата световна квалификация срещу Беларус. Двубоят от четвъртия кръг в група "А" е в неделя от 19.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Хубчев все още не е решил дали да заложи на колебливия напоследък страж на Лудогорец Владислав Стоянов или на завърналия се в състава след повече от година и половина отсъствие Николай Михайлов. Стоянов беше оставен три мача резерва за сметка на Милан Борян, след като получи шест попадения при загубата на разградчани с 0:6 от Арсенал в Шампионската лига на 19 октомври. Той все пак се завърна в рамката на Лудогорец при успеха над ЦСКА-София с 2:1 през миналия уикенд.

В същото време Михайлов играе редовно за Мерсин във втора турска дивизия. Хубчев, който е бивш централен защитник, направи специален разбор на играта на отбора в дефанзивен план, след като националите получиха 10 гола в първите си три мача от кампанията. Плановете на специалиста са да заложи на централна двойка бранители Александър Александров и Васил Божиков, както и при загубата от Швеция с 0:3 в предишната световна квалификация в Солна на 10 октомври. Десен бек отново ще бъде Страхил Попов, а в ляво на защитата ще играе Петър Занев от руския Амкар Перм, който беше върнат в състава след 17-месечно отсъствие./БТА