Тече 92-ата минута на вълнуващата среща България – Люксембург. На Националния стадион ври и кипи. Резултатът е 3:3. Александър Тонев поема топката пред наказателното поле и с виртуозен шут дава победата за нашите – 4:3! Невероятно! Люксембург е поставен на колене! След мача Екзекуторът на Великото херцогство ни призова да се радваме! Ще се радваме, имаме ли друг избор?

Оптимизмът цари в българския отбор. Няма как да бъде друго, все пак оглавихме колоната. Зад гърба ни са съставите на Франция, Холандия и Швеция. Едва ли не споменът от САЩ` 94 започва да чука на вратата... Футболът е рестартиран! След Първа професионална лига пристигна и първата епохална победа.

Стига с тази грозна ирония. България беше на косъм от истински футболен позор. Това можеше да бъде краят, но изумителният гол на Сашко Тонев ни спаси. На книга мачът с Люксембург е най-лесният от всички в тези квалификации, а беше адски труден и на моменти унизителен.

След срещата научихме, че имало и такива мачове. Заради това футболът бил интересна игра с толкова много почитатели по целия свят. Момчетата имали характер, но били малко сковани. Тежко им било от фиаското в Япония. Ивайло Петев се срамувал да излиза по улиците след азиатската катастрофа. Сега обаче може да се гордее. Дори му предлагаме да си изреже класирането от вестниците, защото сме първи.

В интерес на истината второто полувреме си беше атракция, което е рядкост в мачовете на „лъвовете“. Лошото е, че на терена се намираха два отбора с безобразна игра в защита. Още по-неприятно е, че в групата няма да имаме друг подобен опонент. Най-обидното е друго. След мача момчетата от Люксембург бяха съсипани. За първи път тези хора усетиха, че футболът може да е жесток. Тези симпатяги са падали много. Даже са падали с много, но ние им нанесохме жестока рана. Вкараха три гола и загубиха. Бяха близо, но футболните богове имаха други планове за вечерта. Почти съм сигурен, че момчетата са плакали в съблекалнята.

Люксембург е съсипан! Българският футбол вече е рестартиран...

Във вторник имаше и една наистина добра новина. Бихме Армения при младежите и имаме реални шансове да се класираме. От нас зависи, което е проблем. Факт е, че младежите имат 4 победи, 2 хикса и 2 загуби. Повече от прилично. Миналата година имаше едно „изкуствено“ правило за младите футболисти. Не го харесахме, оплюхме го, а за финал го отменихме в името на футбола. Младежкият национален отбор надигна глава и заради това правило, но то не е удобно. Идва ни някак си реформаторско, а ние не обичаме промените. На нас и така ни е забавно. Все пак сме лидери!