Кръг 28 бе белязан от дербито на върха между Лудогорец и ЦСКА. "Орлите" спечелиха с 3:2 благодарение на нападателите си - Клаудиу Кешеру (9 т.) и Якуб Швиерчок (11 т.). Румънецът е лидер при голмайсторите за пролетния дял на шамионата с 9 попадения, а полякът бележи гол на всеки 40 минути игра. Постоянство в своето представяне показа и Върджил Мисиджан (4 т.), който асиститра за победното попадение.

Мартин Камбуров (13 т.) е Топ играча на кръга след двата си гола срещу Верея в битката за Стара Загора и влезна в клуб "200 гола". Флорент Боджадж (13 т.) от Пирин също се разписа на два пъти и донесе победата на Пирин при гостуването на Витоша.

Галин Иванов (10 т.) направи пореден силен мач за Славия - гол и играч на мача в дербито на втората осмица срещу Черно Море в София. В старопрестолната столица Самб Бадара (5 т.) напомни за себе си, реализирайки своя осми гол в лигата, а Велко Батрович (10 т.) затвърди добрата си форма при победата на болярите с 2:1 над Дунав, първа за тях в ППФЛ от 19-ти кръг насам.

От защитниците за пореден път трябва да отличим Педро Еуженио (12 т.), който се отчете с две асистенции и продължава да държи лидерската позиция в играта с 168 точки. Септември София записа четвърта поредна суха мрежа и донесе много точки на всички мениджъри избрали дефанзивните им играчи.

Dreamteam кръг 28:

футболна лига

Най-добър мениджър кръг 28:

футболна лига