Лудогорец представи новото си попълнение Милан Борян. 26-годишният канадски национален вратар с хърватски паспорт и сръбски корени беше привлечен по спешност, след като резервният страж Иван Чворович получи контузия – счупена ключица, като ще отсъства около два месеца. Чворович ще бъде опериран в понеделник.

Борян показа добро самочувствие в екстрената ситуация, в която попадна. Той показа готовност да пази на „Анфийлд“, където ще дебютира за българските „орли“.

"Очаквам да победим Ливърпул. Затова съм тук. Трябва да мислим позитивно. Какво от това, че те са Ливърпул? Това не значи, че вече са ни били", заяви новият вратар на Лудогорец Милан Борян.

Милан Борян сподели, че ако тръгне да описва живота си, няма да му стигне цял ден. Той е роден в Книн, който е в рамките на Хърватия, но заради войната със семейството си се премества първо в Сърбия, а оттам от 2000 година живее в канадския град Хамилтън.

Милан Борян

източник: БГНЕС

"Първо искам да изкажа благодарност на ръководството на тима. За мен е чест да съм част от Лудогорец. Радвам се, че ще дебютирам в мач срещу голям отбор като Ливърпул. Още не се познавам много добре с отбора, но треньорът и всички останали ми помагат много. Да, имах разговори с ФК Сараево и всичко беше готово и можех да подпиша с тях. Но не можеш да сравняваш първенството на Босна с това на България. Лудогорец играе в Шампионската лига и това е много важно за всеки един отбор. Знам, че в отбора играе националният страж на България, но аз ще се боря за титулярното място", каза още новият вратар на Лудогорец.

Борян бе запитан защо, след като е канадец нее избрал най-популярния спорт в тази страна – хокея на лед, а е станал футболен вратар. А той отвърна:

"Станах футболист, защото обичам тази игра. Моят баща също е вратар и искам да вървя по неговите стъпки. Лудогорец е един от големите клубове в България. Много добре организиран клуб. Знам, че отстраниха Партизан. Пак казвам, за мен е чест да съм тук. Комуникацията може да е проблем, но знам английски и испански език. Ще направя всичко възможно, за да вляза в ритъм. Роден съм в Хърватия, но заради войната станах канадски гражданин. Чувствам се канадец", каза още Борян, който ще носи фланелка с номер 26.