Българският шампион Лудогорец приема швейцарския Сервет в мач-реванш от плейофите за влизане в 1/8-финалите на турнира Лига на конференциите. Първата среща в Женева завърши при нулево реми, а двубоят в четвъртък на „Хювефарма Арена“ стартира в 19:45 часа и на сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

В първия двубой в Швейцария гол не падна, като и двата тима имаха по няколко добри ситуации за попадение. „Орлите“ обаче постигнаха добър резултат, който им дава реален шанс да търсят домакинска победа и участие в осминафиналите на надпреварата. В понеделник шампионите записаха важен успех срещу конкурента за титлата Черно море у дома с 3:1, а сега им предстои ново предизвикателство.

Наставникът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, няма да може да разчита единствено на контузените Антон Недялков и Иван Йорданов, както и на новото попълнение Ивайло Чочев, който не е регистриран за този кръг от надпреварата.

„Трябва да бъдем много умни. Мисля, че това не е достатъчно наистина. Съперникът е добър отбор, ние се съобразяваме с това нещо. Имаме добри шансове. Теренът в Женева не беше много добър, но не се оправдаваме с това нещо. В Разград е по-добър и да се надяваме, че това ще ни помогне. За нас е важно да сме крайни победители“, каза Георги Дерменджиев преди срещата.

Победителят от този сблъсък ще продължи към 1/8-финалите, като ще научи съперника си за тази фаза в петък, 23 февруари, от 14:00 часа, когато е жребият.


19:45 часа | ЛУДОГОРЕЦ – СЕРВЕТ  (0:0 в първия мач)

Лига на конференциите, плейофи, втори мач

Главен съдия: Алияр Агаев, Азербайджан

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград


Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Серджио Падт – Сон, Оливие Вердон, Ноа Сонко Сундберг, Аслак Фон Витри – Педро Нареси, Клод Гонсалвеш – Рик Джонатан, Якуб Пьотровски, Бърнард Текпетей – Руан Секо

Старши треньор: Георги Дерменджиев

СЕРВЕТ (4-4-1-1): Фрик - Цунемото, Северен, Руйе, Мазику - Бола, Антунеш, Ондуа, Кутеса – Стеванович - Кривели

Старши треньор: Рене Вайлер